Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мајци са петоро деце комшије дале дом

rssBookmark and Share

Доња Трнава 09.02.2013. Izvor: Blic

Породица Горана Столића (46) из села Доња Трнава код Прокупља, после две ноћи преспаване у дому комшије, биће привремено смештена у једној ненасељеној кући у селу. Смештај су обезбедили мештани села, на ванредном савету месне заједнице.

Мајци са петоро деце комшије дале дом
Столићи су остали без крова над главом, након што је Горан пијан запалио кућу. Тако је његова породица, супруга Данијела са петоро деце Николом (17), Немањом (16), Драганом (15), Ненадом (12) и Анђелом (11) остала на улици.

Игор Петровић, председник месне заједнице Доња Трнава, каже да је савет села једногласно донео одлуку да се породици помогне. Обезбедиће им четири кревета за спавање, основне животне намирнице, шпорет и дрва у новом привременом смештају. Договор је да мештани наредних дана започну обнављање њихове изгореле куће.

- Урадићемо све што је у нашој моћи да им помогнемо. Из села су се јавили мајстори, зидари, столари и остали мештани, који ће помоћи у обнови породичног дома. Међутим, нико нема новца за опремање унутрашњости куће. Зато смо и тражили од општине да одвоји део средстава - објашњава Петровић.

Након две преспаване ноћи у комшилуку, Данијела са децом беспомоћно обилази некада врло скромну кућу у којој је изгорела сва њихова имовина. Без сталног запослења, од социјалне помоћи и надничења, ова породица преживљава можда најтеже тренутке до сада.


- Беда и сиромаштво нам није страно, али смо имали да преживимо. Сада смо остали без ичега и морамо све испочетка. Ни сама не знам како ћемо наставити даље живот - видно потресена каже Данијела Матић, невенчана Горанова супруга.


Петоро малолетне деце још је преплашено оним што им се догодило. Остали су без ствари, гардеробе, књига - свега.

- Јавио сам се школи да нећу ићи до понедељка. Изгорело ми је све, имам само ствари које су на мени. Књиге, свеске, и остали прибор, све је нестало у ватри - прича најстарији син Никола, ученик трећег разреда Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу.

Супруга Данијела наводи да је пожару претходила краћа свађа између ње и Горана. Он им је у једном тренутку рекао да изађу из куће и да ће је запалити. Данијела је с децом отишла у комшилук, а након пола сата зачули су звук ватрогасних сирена. Када су отишли до куће, она је горела.

Муж: Крив је телевизор

Горан Столић се опоравља на психијатријском одељењу прокупачке болнице. Полицији је рекао да је пожар изазвао неисправан телевизор. Ипак, истрага која је у току, одгонетнуће све недоумице шта је у ствари изазвало пожар у кући Столића.

Коментара: 0


#   село   Доња Трнава   Игор Петровић   месне заједнице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима