Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Марини Адамовић званично предата на коришћење „Банка доброчинства“

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 12.12.2016. ГО Медијана, Јужна Србија Инфо

Нишкој хуманитарки, Марини Адамовић званично је предата на коришћење „Банка доброчинства“.
Она већ годинама по киши и сунцу сакупља добровољне прилоге за болесну децу и младе из целе Србије којима је он неопходан за лечење и скупе операције у земљи и иностранству.

Марини Адамовић званично предата на коришћење „Банка доброчинства“

Каже да не зна број оних којима је помогла, али да о томе сведочи њихова захвалност која стиже преко порука, мејлова, друштвених мрежа.

– Једино ми остаје да захвалим свима. Срећна сам јер сам добила кров над главом за свој хуманитарни рад – рекла је Марина.

Кућица од стакла смештена у Обреновићевој улици у Нишу у целини је обезбеђена из донација три фирме: „Корала“ из Краљева, „Селектре плус“ и „Елита М“ из Ниша. Урађена је пројекту нишког архитекте Ивана Редија.

– Моћи ћу више и дуже да радим, не за себе већ за друге којима помоћ треба „То је живот“, то није хуманост – каже ова храбра жена.

Читав рад на изради и постављању „Банке доброчинства“ координирала је Градска општина Медијана.

–  Ово није дан за општину, већ за Марину и донаторе. Одазвали су се на мој први позив и прихватили иницијативу. Велика захвалност свима који су уложили енергију, знање и време да овој несебичној жени пружимо уточиште за њен добротворни рад – рекао је председник Градске општине Медијана Милан Крстић и додао: – Ми смо Марини већ уручили кључеве. Наша је обавеза била да урадимо то што је она тражила. Заједнички се може реализовати све што је потребно зарад хуманости и грађана. То је задатак општине, додао је Крстић.

Он је казао да је око два месеца било потребно за реализацију читавог посла, што није много за тако нешто, али да је Марини и тај период био дуг.

Фирма „Селектра плус“ из Ниша донирала је врата за кућицу.

– Није било дилеме, хоћемо ли или нећемо да будемо хумани. Радо смо се одазвали позиву председника општине Медијана. Рекли смо – дајте нам пројекат и завршићемо. Тако је и било – рекли су из ове фирме Оливер Пешић и Дејан Стојиљковић.

Нишки архитекта Иван Реди израдио је пројекат „Банке доброчинства“.

– Презадовољан сам јер је сан сваког архитекте да неки његов пројекат угледа светлост дана и да онај за кога се ради буде задовољан. Марина је задовољна, општина Медијана такође. Радио сам дан и ноћ да завршим обећано. Хвала општини  на несебичној подршци коју сам добио – рекао је Иван Реди.

Да подсетимо, после пријема код премијера Александра Вучића Градска општина Медијана покренула је поступак да Марини Адамовић обезбеди место за хуманитарни рад. Марина се овој општини обраћала пре годину и по дана, истим поводом, али је њен захтев тада одбијен. Први човек највеће нишке општине Милан Крстић одлучио је да тај пропуст администрације исправи и Нишлијки обезбеди место које је по својој намени јединствено у свету.

Коментара: 0


#   Медијана градска општина   хуманитарна акција   Дејан Стојиљковић   Иван Реди   Марина Адамовић   склониште   градске општине   Милан Крстић   Градска општина   Банка доброчинства   кућица
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима