Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малишани уз игру учили како да засаде биљке

rssBookmark and Share

Ниш 29.04.2021. Јужна Србија Инфо

Пројекат Градске општине Медијана и Ротаракт клуба „Ниш – Константин Велики“ - „Зеленило за најмлађе“

Малишани уз игру учили како да засаде биљке

Стицање знања од малих ногу у области екологије и здраве животне средине, циљ је пројекта „Зеленило за најмлађе“ који реализују Градска општина Медијана и Ротаракт клуб „Ниш – Константин Велики“ у вртићу „Лептирић“ у Нишу. Ново рухо у сусрет лепим данима у нишком насељу Дуваниште добило је једно од највећих нишких обданишта. Уз разнобојне балоне малишанима је одржан мали час садње биљака у дворишту, па су ново место за живот добиле 162  саднице различитих врста туја. Оплемењена је околина где деца проводе слободно време током боравка и игре, а цео простор око вртића учињен зеленијим и чистијим.

Ранијим пројектима Градске општине Медијана у области заштите животне средине озелењена су дворишта Основне школе „Свети Сава“ и више вртића нишке „Пчелице“. Тиме се највећа нишка општина придружује активностима на нивоу државе за што више зелених простора, пре свега у густо насељеним деловима града и ближој животној околини.   

 


#   Ниш   Медијана градска општина   вртићи   биљке   Ротери клуб   Вртић Лептирић   Ротаракт клуб Ниш – Константин Велики
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима