Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мурал са ликом митрополита Амфилохија испред школе "Бранко Миљковић"

rssBookmark and Share

Ниш 04.11.2020. Јужна Србија Инфо

Млади људи из Удружења "Радне акције Делијски вис", још једном су показали своју кретивност и друштвену активност. На зиду трафоа поред ограде ОШ ‘’Бранко Миљковић’’ у Нишу освануо је мурал са ликом митрополита Амфилохија

Мурал са ликом митрополита Амфилохија испред школе "Бранко Миљковић"

Аутор мурала је академски сликар Сава Мишић, професор ликовне културе.

Мурал је настао на иницијативу младих из удружења адне акције Делијски Вис и волонтера Удружења Срби за Србе.

Иницијатива за мурал  митрополита Амфилохија, настала је одмах након његове смрти какко би му и на овај начин била одата почаст.

Аутор Сава Мишић, каже да ће мурал убрзо бити завршен.

У помоћ притекли и чланови Удружења "Радне акције Делијски Вис" који су већ познати по својим многобројним акцијама којима улепшавају овај део Ниша и чине га конфорнијим за живот. Осликавање мурала је помогла "Нијанса" која је донирала боје.

Наставак осликавања 

Из Удружења "Радне акције Делијски Вис" најављују још нових мурала у граду, а већ за неколико дана почеће осликавање великог мурала на зиду билетарнице код споменика Ћеле кула која је пре недељу дана наружена графитима.

Надлежни у граду су покушали да их очисте али безуспешно па је једини начин да се они прекрију осликавање мурала што ће зграду учинити још занимљивију туристима, а у на зиду ће се наћи лик Стевана Синђелића. Бар тако кажу чланови Удружења "Радне акције Делијски Вис".

 


#   Ниш   Ћеле кула   мурал   Бранко Миљковић   Митрополит Амфилохије   Удружење Делијски вис
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима