Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Извршена смотра новоформираних добровољних ватрогасних друштава

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2022. Јужна Србија Инфо

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша и градоначелница Драгана Сотировски извршила је смотру и предала заставе добровољним ватрогасним друштвима „Наис“ и „Јединство Матејевац“ која су формирана први пут после више деценија у нашем граду.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Видела сам мотивисане људе који припадају овим друштвима и који су завршили обуку како би помагали нашим суграђанима у случају елементарних непогода. Са добровољним ватрогасцима опремљених свом потребном опремом смо сигурнији и знамо да можемо на њих да рачунамо у случају проглашења ванредне ситуације, рекла је градоначелница Ниша.

Градска општина Нишка Бања уступила је друштвима наменска возила. Располажу потребном опремом и друштва су спремна одмах за деловање.

Председник Добровољног ватрогасног друштва „Наис“ Горан Миловановић, који је предао рапорт команданту Градског штаба за ванредне ситуације, рекао је да су припадници друштава завршили обуку у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије и Српско-руском хуманитарном центру и да су оспособљени за деловање у случају елементарних непогода и у ситуацијама када је људима потребна помоћ.

Добровољни ватрогасци Денис Стојановић и Миодраг Јовановић позвали су своје суграђане да им се придруже.

Како су навели, њихов мотив да се прикључе добровољним ватрогасним друштвима је помоћ људима и заштита имовине у ванредним околностима.


#   Ниш   Драгана Сотировски   ватрогасци   добровољци   Добровољна ватрогасна друштва
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима