Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинарско признање “Екран” и Нишким вестима

rssBookmark and Share

Ниш 28.02.2019. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Центар за истраживање медијског простора (ЦИМП) доделио овогодишња признања „Екран“ телевизијским новинарима, али и радијским, као и новинарима писаних медија и порталима. Награде су додељене на основу резултата истраживања јавног мњења-гледалаца у више категорија. У истраживању је учествовало 750 испитаника у периоду од 15.септембра 2018. до 10. фебруара 2019. године.

Фото: Нишке вести
Фото: Нишке вести

Истраживање је рађено у сарадњи са маркетиншком агенцијом „Пословне стране“ из Ниша. За три најгледаније ТВ емисије награђени су Ивана Марковић, новинарка Прве ТВ, друго место припало је Јовици Милановићу уреднику и водитељу јутарњег програма РТВ Белами,а треће Данијели Иванковић, уреднику емисије „Фокус“ ТВ Зона плус.

“За десет година рада ово је моја прва награда, за било који медиј за који сам радила . Децембра 2017. године почела сам да радим за ТВ Прва и задобила њихово поверење. Они су препознали ту искреност и наградили је. Сваки наш договор је имао и критике и похвале и то је увек имало смисла. Сваки подстрех значи. И свака криктика значи када је смислена. Значи и ова награда. Када ми је јављено да су гледаоци гласали и када су рекли “мала, слатка, плава” тек тада сам помислила да сам можда и заслужила поверење гледалаца и награду . Моју најближи знају да се од раног јутра до касно увече максимално трудим, а то гледаоци препознају и цене”, казала је Иавана Марковић.

Данијела Иванковић, уредник емисије „Фокус“ ТВ Зона плус је честитала осталим колегама и нагласила да награда коју су новинари данас добили свима пуно значи.

“Није лако радити овај наш посао. Сви знамо колико треба труда и рада, а да се са друге стране не пружа новчана сатисфакција. Ово је један од оних тренутака за који вреди радити овај посао. Ово је заиста вредна награда јер долази пре свега од гледалаца”, рекла је приликом добијања награде Данијела Иванковић.

Међу добитницима награда су и новински посланици који су били ван уобичајених категорија које су се вредновале прошле године.

Портал Нишке вести ове године препознат је као медиј од великог значаја за информисање и изузетну промоцију града Ниша

“Лепо је да и Ниш има награде где препознаје труд и рад новинара који су свакодневно на терену и настоје да информишу грађане Ниша . Нишке вести су млад портал, постојимо тек пет година и драго ми је да су Нишлије, наши читаоци препознали значај информисања путем интернет портала и улоге које Нишке вести имају. Интернет портали су у експанзији и све више људи се информише путем онлин медија, јер све мање имају времена да гледају телевизију и традиционалне медије”, рекла је Виолета Миличевић, уредница Нишких вести.

Специјално признање ван категорије добила и дугогодишњи новинар Народних новина Весна Петровић за текстове из области друштва и културе.

“Срећна сам што сам добила награду. Посебно што радим за писани медиј, новине, јер се ове награде углавном додељују телевизијским новинарима. Сматрам да се на овај начин показује да се читаоци враћају писаним медијима, да новине нису “заборављене” и “ мртве” као што неки имају обичај да кажу”, рекла је Весна Петровић.

Никола Панић власник и уредник Бум радија и Портала 018 такође је данас примио је награду ван уобичајених категорија.

“Бум радио је ове године добио признање пре свега је је организовао обележавање Светског дана радија. Од 2011. године , на иницијативу Уједињених нација се обележава Светски дан радија. Ове године почело је обележавања овог дана и код нас. Надам се да ће то бити традиција која ће и надаље неговати наше удружење , које у свом саставу има Бум радио и Градски портал 018. Велику захвалност дугујемо Центру за истраживање ЦИМ и желимо да се захвалимо слушаоцима и читаоцима”, рекао је Панић.

Здравко Стојнић, директор ЦИМП-а је казао да је ово осма година, после две године паузе, да се додељује ова награда.

“Оно што је најбитније и најинтересантније су коментари које гледаоци постављају приликом испитивања. Давали су нам сугестије које смо ми прихватали и тако су нам, шлагорт за наставак рада. Драго ми је да одржавамо овај кредибилитет. Доделили смо награде и прошле године. Знамо у каквој су ситуацији сви новинари који се баве овим послом. Тешка је и друшвена и материјална ситуација и мала подршка нашем раду много значи свима нама”, рекао је Здравко Стојнић. „Сматрамо да је подршка новинарима и медијама, институција, односно Нишавског управног округа од великог значаја за општу објективну информисаност грађана“.

У категорији емисија јутарњег програма награду су добили Драган Жика Стојановић из ТВ Зоне Плус и Владица Јонанчић из НТВ НИШ. Милена Антић низ НТВ награђена је за поподневни контакт програм.

У Категорији информативних контакт емисија награда је уручена Ружици Симоновић из ТВ “КОПЕРНИКУС” за емисију “Призма”.

За вечерњу друштвено политичку емисију “ Између редова” ТВ Беламија награду је добила Душица Дејић.

За викенд контакт програм награду је добила Светлана Цеца Петровић за емисију “Изјава недеље” ТВ Беламија.

У категорији забавног програма за емисију “Суботом” РТВ Белами награда је припала Мирољубу Јовановићу.

У области спортског програма награђена је емисија “ Тајм аут” и ТВ КОПЕРНИКУС, и новинари МИилан Костћ и Никола Шиповац.

По први пут награде су додељене и за медијске раднике односно куће ван Ниша. Уручене су Сврљишким новинама, Радио Алексинцу и Радио Копријану” из Дољевца за успешно извештавање на локалу.

Награде су новинарима уручене у ресторану „Стамболијски“.

Коментара: 0


#   Ниш   интернет   Здравко Стојнић   Душица Дејић   Весна Петровић   Нишке вести   Драган Жика Стојановић   ТВ Коперникус   ТВ Зона Плус   Између редова   Пословне стране   Екран награда
@LubrisExtra @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима