Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од компаније "Леон кондиторс" 200 хиљада за Фото секцију Гимназије "Светозар Марковић"

rssBookmark and Share

Ниш 25.12.2019. Јужна Србија Инфо

Нишка Гимназија "Светозара Марковић", позната по иновацијама, младим талентима, по фестивалу "Наук није баук", али и по једној од најбољих школских фото секција, добила је вредну донацију 200 хиљада динара у виду фото апарата и компјутерске опреме од компаније "Леон кондиторс"

Фото. Јован Дончић  , Гимазија
Фото. Јован Дончић , Гимазија

Чланови секџије помогли су при раду и објави овог текста својим фотографским умећем, израдом фотографија са јучерашњег догађаја.

- Ово је одличан пример за све, како компаније треба да се односе према образовним установама, каже директор Гиманзије, Марјан Мишић 

Компанија "Леон кондиторс" која отвара свој нови продајни објекат у Нишу донирала  је Гимназији „Светозар Марковић“ комјутерску опрему и фото апарате у вредности од 200.000 динара у знак стратешког пријатељства за сада и у будућности. То је само почетак добре сарадње једне регионалне компаније и изузетне образовне институције која је добар пример свима како компаније треба да се односе према образовним установама, каже директор Марјан Мишић. Донација је школи уручена на традиционалном концерту „На младима свет остаје“ који се одржава у време долазећих празника, а који, такође, припремају сами ученици.

„Опрема коју смо добили школи, значиће пуно“, додаје директор Мишић. „У школи постоји Фото секција и верујем да смо једина школа у Србији која за важне догађаје које организује не ангажује професионалне фотографе.Уместо њих сва дешавања фотоапаратима бележе сами ученици који су прошли одговарајуће обуке за то. На тај начин они постају сведоци свих догађаја који се дешавају у школи“, истиче Марјан Мишић.

Илија Стојановић, ПР менаџер компаније Леон каже да Гимназија „Светозар Марковић“ није случајно  изабрана за сарадњу.

„Гимназија је једна од најбољих гимназија у Србији и то на неки начин импонује, а са друге стране на овај начин, желимо да помогнемо образовање најмлађих Нишлија и опрему која им је потребна учинимо доступном“, каже Илија Стојановић. „Донација је скромна, а у питању је опрема која је потребна тим младим људима“.

Мишић каже, да Гимназија „Светозар Марковић“ сарађује са многим компанијама у граду

„Школа има пуно пријатеља, а са компанијама у нашем граду највише сарађујемо током организовања Фестивала „Наук није баук“, додаје Мишић. 

Гимназији „Светозар Марковић“ чији ученици редовно освајају награде на такмичењима, а најпоноснији су на оне које стижу са светских олимпијада из математике, физике или астрономије па и других предмета, свака врста опреме је увек добро дошла тако да сви они који су заинтересовани могу да помогну донирањем опреме.

„Осим тога,моге од компанија могу да нам изађу у сусрет и када су у питању припреме ученика за такмичења које су у сваком погледу, па и материјално јако захтевне. То би била одлична помоћ коју би школа знала да цени“, каже Мишић.

Осим што сарађује са компанијама Гимназија „Светозар Марковић“ годинама већ остварује успешну сарадњу са нишким факултетима.

„Ту су Машински факултет, Електронски који је наш партнер у организацији Фестивала „Наук није баук“, затим ПMF, чији професори предају нашим ученицима у специјализованим одељењима. Школа на прави начин показује како једна образовна институција треба да сарађује са локалном заједницом и да, на обострану корист развијамо пројекте и знања“, истиче Мишић.

Коментара: 0


#   Ниш   донација   Светозар Марковић гимназија   фотографије   Марјан Мишић   фотографија   Леон кондиторс компанија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима