Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одликовања за заслужне појединце и институције – међу одликованима и Нишлије

rssBookmark and Share

Ниш 11.11.2020. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, председник Александар Вучић доделио је одликовања заслужним појединцима и институцијама нагласивши да је ово прилика за захвалност свима који се боре да сачувају животе грађана у борби против ковида 19.

Одликовања за заслужне појединце и институције – међу одликованима и Нишлије

Предраг Кон, у име награђених, рекао да је потребно ангажовање целе Србије у борби против коронавируса. На иницијативу председника Републике одликовани су лекари, немедицинско особље, припадници Министарства одбране, полиције, установе, удружења, као и појединцима који су својим храбрим делима помогли грађанима и држави у борби са пандемијом.
                     
Међу награђенима се налазе и Нишлије, појединци али и удтужења и установе.
                   
Ореден Карађорђеве звезде првог степена постхумно је додељен  др Миодрагу Лазићу, докрору Лази, ратном хирургу, директору Ургентног центра Клиничког центра Ниш који је борећи се за животе других изгубио личну битку са короном.
                   
Орденом Карађорђеве звезде другог степена, одликован је епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић. 

Истим орденом је одликован и проф. др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и интензивну терепају и помоћник генералног директора Клиничког центра Ниш.
                   
Сребрна медаља за заслуге припала је Удружењу Џедајски покрет из Ниша и Центру за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица са сметњама у развоју “Мара” Ниш.
                 
Златну медаљу за ревносну службу добио је потпуковник Зоран Смиљковић, командант привремене ковид болнице Хала “Чаир” НИш.
                   
Александар Вучић одликовао је заслужне појединце и институције с намером да ода признање онима који данас бију битку са невидљивим непријатељем – ковидом 19.
                   
Због тренутне ситуације, имена одликованих су прочитана, а одликовања ће лично бити уручена добитницима када епидемијске мере то дозволе.
                   
Читању имена одликованих, поред председника, присуствовала је премијерка Ана Брнабић и један од одликованих, епидемиолог Предраг Кон који се у име лауреата захвалио нагласивши да “ово није време славља, али је време части”.
                   
На почетку церемоније обратио се председник Вучић. Честитао је грађанима велики празник јер, како је рекао, на данашњи дан се обележавају велике српске трагедије, али и величанствене победе.
                     
Навео је да је данас прилика да се захвалимо онима који су дали све што су имали за отаџбину, али и онима који данас раде све што могу да сачувају животе грађана.
                   
"Ово је за све који добијају одликовање велика част", рекао је председник и додао да то даје држава и да ће то остати породицама лауреата да се поносе.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   Бранислав Тиодоровић   Мара центар   Дан примирја   орден   Миодраг Лазић   Радмило Јанковић   Џедаји   Карађорђева звезда орден
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима