Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Блаце доделила стан самохраном оцу

rssBookmark and Share

Блаце 16.02.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Општина Блаце доделила је стан на коришћење Милошу Стевановићу, Самохраном оцу двоје малолетне деце. До сада је у Блацу стамбено збринуто шест социјално угрожених породица.

Фото: РТС
Фото: РТС

"Стално сам са њима и немам времена за било шта друго", каже Милош Стевановић, "треба да им се скува, да им се опере, треба да се почисти наравно. И најмања компликација, што се тиче било какве болести, не могу да иду у вртић, ја сам са њима 24 сата."

Милош се, као незапослени, самохрани отац обраћао за помоћ Центру за социјални рад у Блацу, на чију је препоруку добио стан од локалне самоуправе на коришћење.

"Препознали смо у самохраном тати потенцијале да може да очува децу, поред свих тешкоћа и недаћа које су га снашле у току живота, ипак није дигао руке од, иако му је било тешко у неком тренутку", истиче Ивана Петровић, директорка Центра за социјални рад Блаце.

"На крају смо бар један проблем решили", каже Стевановић, "да бар мало будемо срећнији, бар мало сигурнији. Сад, тај посао који остаје, који ја немам, бавим се сезонским послом, значи, задњих десет година радим буквално све што се плаћа, а то није сигурност."

Сада, када су стамбено збринути треба обезбедити новац за свакодневне трошкове. Шпорет, који је затекао у стану још није заложио јер нема огрева. Кров над главом у овој општини сања још двадесетак породица.

"Тренутно су тендери за набавку, израду пројектне документације за изградњу стамбене зграде која ће имати двадесетак стамбених јединица различитог габарита, наравно где ћемо моћи да сместимо наше најугроженије становнике", каже Зоран Јозић, председник Општине Блаце. 

Општина Блаце до сада је за кориснике социјалне помоћи обез

Коментара: 0


#   Блаце   председник општине   стан   Самохрана мајка   локална самоуправа   24 сата   Зоран Јозић   Ивана Петровић   општина Блаце   стамбене зграде   Самохрани отац   Милош Стевановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима