Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Састанак Вучића са начелницима и првим људима локалних самоуправа југа Србије

rssBookmark and Share

Ниш 01.10.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Током свог дводнвног боравка у Нишу и отварања фабрика "Цумтобел" и ИМИ, председник Александар Вучић се састао са начелницима Нишавског, Пчињског, Јабланичког, Топличког и Пиротског управног округа, градоначелницима и председницима градских општина и локалних самоуправа.

Потребе и могућности, боља сарадња са државом, Фото: Њ.П. Јужна Србија
Потребе и могућности, боља сарадња са државом, Фото: Њ.П. Јужна Србија

"На састанку у Официрском дому, поједини представници градова и општина изнели су своје потребе и проблеме, који се најчешће огледају у недостатку средстава за реализацију инфраструктурних и комуналних пројеката. То су најчешћа питања која су они постављали председнику Вучићу", рекла је Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, гостујући у емисији "Одговорни" на РТВ Белами, ауторке Душице Дејић.

"Њихове потребе и молбе не односе се само на финансијска средства из буџета, већ и на логистичку и сваку другу подршку државе, као што је између осталог потреба за изменом закона, који се огледа у самом раду и надлежностима неких општина, као што су нишке градске општине, које практично зависе од градских пара, а потребе су велике, и те општине јесу прве на "удару" грађана, а често су њихове могућности ограничене", рекла је Сотировски.

"Довођење страних инвеститора и запошљавање у неке мање средине, односно општине у Нишавском округу, јесте свакако једна од најважнијих тема и чини ми се да је председник Вучић разумео, да не треба да постоји бојазан, да у неким новим фабрикама неће бити довољно радника, што јесте једна од ствари која понекад представља препреку за реализацију страних инвестиција на локалу", додаје начелница Нишавског округа.

"Не видим никакав проблем да једно мање место у Нишавском округу добије фабрику сличну онаквим, какве већ послују у већим градовима на југу Србије. Удаљеност од 20-так километара у данашње време не преставља ништа, а на такав начин би људи, на пример из Ниша, могли да раде у Гаџином Хану, Сврљигу или Алексинцу. Тако би се сигурно бар делом спречио одлазак младих људи из тих средина", закључује Сотировски.

Општи је утисак, да је сарадња са државом сада успостављена на квалитетнији начин и да ће се овакви састанци наставити и у будућности, на нижем или вишем нивоу, и то да су представници локалних самоуправа добро схаватили, да неке ставри морају сами да мењају и да покрену, нарочито оне које искључиво зависе од њих самих, њихових идеја, добре организације, упорности и реализације, закључено је након састанка са преседником Вучићем.

Коментара: 0


#   Ниш   Топлички округ   Драгана Сотировски   Александар Вучић   Јабланички округ   Пчињски округ   Нишавски округ   Пиротски округ   Влада Републике Србије   инвестиције   локална самоуправа   градске општине
#GradonacelnicaN @avucic @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима