Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас и сутра почео упис ученика у средње школе - преглед слободних места по школама и образовним профилима

Bookmark and Share

14.07.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да упис у средње школе почиње сутра за ученике који су распоређени у првом уписном кругу.

Гимназија Стеван Сремац, Фото: Јужна Србија Инфо
Гимназија Стеван Сремац, Фото: Јужна Србија Инфо

Непосредно у школама ученици ће моћи да се упишу у четвртак и у петак, 14. и 15. јула, док ће преко портала Моја средња школа упис бити омогућен електронски од сутра до 20. јула.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је сутра, 14. јула, док ће дан касније, у четвртак, 15. јула, бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Након првог уписног круга, по прве три жеље распоређено је 86 одсто ученика, док је по првој жељи распоређено око 65 одсто ученика.

За други уписни круг остало је 635 ученика који нису распоређени у првом уписном кругу.

Број слободних места за други уписни круг је око 16.000, а ученици на порталу Моја средња школа могу да провере у којим школама су преостала слободна места.

Коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у средњим школама објављени су на порталу Моја средња школа, као и у основним школама, наводи се у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је на својој интернет страници објавило обједињен преглед слободних места по школама и образовним профилима у Србији након првог уписног круга.

У саопштењу се наводи да се преглед слободних места може видети претрагом на порталу Моја средња школа, као и у основним школама.

Преглед слободних места по школама и образовним профилима можете погледати овде.

 


#   средњошколци   основци   упис   Министарство просвете
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима