Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подржати младе ка остварењу њихових снова

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2021. Јужна Србија Инфо

„Подржати младе ка остварењу њихових снова“ закључак је са пријема који су организовали градски већник за омладину и спорт Александар Стојичић и Јован Милић, испред Канцеларије за младе Града Ниша. Пријему у четвртак ухолу Градске куће присуствовао је велики број младих људи, представника организација цивилног друштва и други.

Подржати младе ка остварењу њихових снова

Овај важан датум има за циљ да укаже на значај улоге младих људи у друштву, као и да младе подстакне да организују активности како би скренули пажњу јавности на свој положај и на тај начин ојачали омладинску политику. Такође, ово је јединствена прилика за све који имају интерес да се уједине и осигурају да млади буду укључени у доношење одлука на свим нивоима.

“Желимо да покажемо испред омладине и спорта, испред градског већа, да смо отворени за све младе људе, да желимо да чујемо њихове проблеме и да се укључимо у решавање истих. Од данас Канцеларија за младе има своју кампању „Нова будућност“, где ћемо на недељном нивоу успети да пласирамо јавности одређене таленте у погледу спорта, уметности и науке, желимо да на тај начин покушамо да повећамо видљивост младих у нашем граду” ,изјавио је Александар Стојичић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт.

Међународни дан младих у Нишу обележен је великим бројем активности, а пријем у Градској кући је само део активности. Обележавање овогодишњег Међународног дана младих завршило се у петак округлим столом на тему „Трансформација хране – омладинска иновација како и када кренути?“.

“Млади људи у нашем граду су итекако активни. Оно што је јако важно, то је да млади људи стичу поверење у своју Канцеларију за младе, долазе са проблемима и негде до сада за ових шест месеци неки од главних проблема младих људи у нашем граду свакако јесу слаба видљивост младих на локалном нивоу, проблем незапослености, али такође и проблем који се везује за сарадњу са мало старијим људима у нашој локалној заједници, тако да су то неки проблеми са којима се суочавају млади људи“ , изјавио је Јован Милић испред Канцеларије за младе Града Ниша.

У оквиру пријема обратила се и Катарина Марковић, испред Омладинског савета Града Ниша која је истакла важност подршке младим људима.

Иначе, Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа, скрећући пажњу на питања младих и славећи њихов потенцијал као партнера у данашњем глобалном друштву.


#   Ниш   Јован Милић   Канцеларија за младе   градска кућа   Дан младих   Александар Стојичић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима