Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачано присуство полиције у свим школама у Србији

Bookmark and Share

08.05.2023. Јужна Србија Инфо

„У свим основним и средњим школама у Србији од данас је појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је стално присуство школског полицајца“, изјавила је мајор полиције Данијела Остојић из Управе полиције.

Појачано присуство полиције у свим школама у Србији

Она је нагласила да је један од приоритета Министарства унутрашњих послова заштита безбедности ученика, запослених у школама и школа, као и очување мира и сигурности свих грађана.

„У циљу заштите ове најосетљивије категорије лица и свих грађана Републике Србије, у току трајања наставе у свим основним и средњим школама обезбеђено је присуство школског полицајца, како бисмо заједно превазишли ову тешку ситуацију у којој се налазимо“, рекла је Остојић.

Она је објаснила да ће припадници Министарства унутрашњих послова, у наредном периоду, интензивирати превентивне активности, као што су предавања, пројекти, трибине и интерактивне радионице, са циљем подизања безбедносне културе и свести деце и младих, као и заштите од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од куће до школе, као и на друштвеним мрежама.

Остојић је истакла да је последњих неколико дана, након два трагична догађаја, у Србији пријављено више од 120 догађаја због претњи ученика, као и објављивања непримерених садржаја на друштвеним мрежама, који додатно уносе немир и страх. 

„Због тога Министарство још једном апелује на све грађане да сачувамо разумност и стабилност поготово када су у питању наша деца која информације прате из различитих извора и медија. Неопходно је да њихови профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, али је једнако важно да одрасли покажу највиши степен одговорности и не објављују и не деле непроверене и непримерене садржаје на друштвеним мрежама“, нагласила је Остојић. 

Она је апеловала и на децу да воде рачуна о понашању и покажу своју одговорност, како бисмо сви заједно допринели смањењу вршњачког насиља и учинили безбедно окружење за живот и рад ученика, запослених у школама и школа.

Коментара: 0


#   школе   полиција   МУП РС   средње школе   основна школа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима