Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Полет" примио награду

rssBookmark and Share

Прокупље 29.01.2015. Јужна Србија Инфо

Представници Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ из Прокупља на Филолошком факултету у Београду примили су признање за освојено друго место на Републичком такмичењу школских листова.

Диплому су доделили Министарство просвете, Друштво за српски језик и књижевност и Задужбина Милоша Црњанског.

- Захваљујући пре свега ентузијазму, истрајности и преданом раду његових уредника, међу којима су међу првима били Воја Красић, Славољуб Димитријевић Песник, Милан Коматина и други, часопис наше школе „Полет“ истрајава и радује своје читаоце од 1958. године. Са поносом истичем да је признање за квалитет нашег школског листа и његово дугогодишње објављивање примила садашњи уредник „Полета“, професорка књижевности Данијела Миладиновић, нагласила је директорка Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, а некада и уредница овог листа Љиљана Суботић. Она је истакла да не постоји бољи начин да се једна школа представи.

- Овај лист је наше огледало, наша лична карта и радост. У њему и кроз њега се види наш рад, пожртвовање, упорност и истрајавање на путу ка правим вредностима, подвукла је Суботићева додајући да ово важно и значајно признање, које је припало школском листу, јесте награда свих ученика и сарадника који су помагали и помажу у изради „Полета“ од његовог првог, па све до последњег награђеног броја.    


#   Прокупље   награда   лична карта   Министарство просвете   Никодије Стојановић Татко ОШ   Љиљана Суботић   часопис     српски језик
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима