Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА ЛИНЧ РАДНИКА ЕПС-а: Мештани Лужана "заробили" контролоре крађе струје

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2016. Бранко Јанаћковић

Група мештана села Лужане скоро сат и по држала је "заробљене" контролоре нишке Електродиструбуције који су дошли у ово алексиначко село због контроле крађе струје, потврђено је "Блицу" у ЕД Ниш.

Фото: С.Пајић, РАС Србија
Фото: С.Пајић, РАС Србија

Контролоре је линча спасила полиција која ће против једног мештанина поднети кривичну пријаву због напад на службено лице у вршењу дужности.

Руководилац сектора за управљање у ЕД Ниш Драгослав Павловић каже да је до инцидента дошло, након што су контролори покушали да искључе струју једном мештану код кога је утврђено да је крао струју.

- По новом систему рада упућујемо мини бусом групу од 15 контролора у неко место који током целог дана врше кронтроле крађе струје. У 12.35 сати они су дошли у Лужане и кренули на радне задатке. Код једног мештанина је на тавану откривена рачва којом је струја преусмеравана мимо струјомера, што је очигледан случај крађе струје. Када су по закону покушали да му је искључе, окупила већа група мештана која је им то није дозволила. Дошло је до вербалног сукоба, а једног од радника су ухватили за лице. Та група насилника је почела да љуља аутобус покушавајући да га окрене, али је онда дошла полиција и ситуација се смирила. На лицу места је био и директор ЕД Дарко Булатовић - каже Павловић.

Он каже да је створена права атмосфера линча јер су поједини мештани у рукама имали мотке и импровизоване палице, али на срећу није било физичких насртаја тако да нико није ни повређен. Булатовић је дошао да се лично увери шта се дешава јер је инцидент трајао више од сат времена, али ни он није нападнут.

 Полиција ће процесуирати оне који су насрнули на контролоре а ЕД Ниш ће покренути своје процедуре за санкционисање крађе струје против починлаца Драгослав Павловић, руководилац сектора у ЕД Ниш
- Најоштрије осуђујемо овакво насиље над нашим радницима који само раде свој посао на спречавању крађе струје. Полиција ће процесуирати оне који су насрнули на контролоре а ЕД Ниш ће покренути своје процедуре за санкционисање крађе струје против починлаца - каже Павловић.

У нишкој полицији потврђено је само да је један мештанин негодовао када су два радника ЕПС-а поступала по налогу за исључење струје због крађе па је дошло до вербалног сукоба. Он није дозволио искључење струје па је позвана полиција која је поднела кривичну пријаву против њега због напада на службено лице у вршењу службене дужности.

 

Извор: Блиц

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   ЕПС   полиција   Југоисток   Лужане   Драгослав Павловић   Дарко Булатовић   Крађа струје   искључење струје   контролори
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима