Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ за брата и сестру из Батушинца код Мерошине

rssBookmark and Share

Мерошина 01.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Седамнаестодишњи Никола Васић и његова млађа сестра, у Батушинцу надомак Ниша, живе тешко, без родитеља, са баком и деком који су стари и болесни. Обоје су одлични ђаци, а највећа им је жеља да имају довољно новца за наставак школовања.

Фото: РТС
Фото: РТС

Дани када су живели срећно са родитељима за Николу и Милицу давна су прошлост. Отац им је погинуо пре пет година прелазећи улицу, а пре месец дана преминула им је и мајка која је боловала од рака.

Главна брига седамнаестодишњег Николе је да Милица што мање осети недостатак родитеља.

„Нећу да дозволим да она попусти у школи или нешто...Мене је, ето, живот натерао да одрастем већ са 12 година, након очеве смрти, али ето, ту се држимо заједно и морамо да идемо напред, каже Никола Васић.

Никола и Милица живе у кући са бабом и дедом који имају минимална примања..

„Док је мама била жива ми смо то некако и прогурали, мислили смо кад Никола постане пунолетан па ћемо нешто урадити и завршити, а сад ето", наводи Милица Васић.

„Да да Бог децу да ми изведе на пут, а тугу стоји у срцу," каже Малина Васић, Николина и Миличина бака.

После мајчине смрти, тренутно су и без скромне породичне пензије, а на идеју да се Николи и Милици помогне преко друштвених мрежа дошла је њихова тетка Данијела. Помоћ већ пристиже, а највише им значи обећање да ће добити ново купатило. Најпотребнији је ипак новац.

Николи је недавно одређен старатељ у Центру за социјални рад у Мерошини, па ће моћи да користи новац који пристиже на рачун, а моћи ће и да подигне ђачку стипендију коју као одличан ученик прима већ годинама.

Жиро-рачун на који се може уплатити новац за помоћ Васићима је 
205-9001021966214-48, Никола Васић.

Коментара: 0


#   Мерошина   Батушинац   хуманитарна помоћ   Никола Васић   Милица Васић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима