Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предрасуде o односима српске и ромске националности: Пројекат „Различит, а исти“ и у руралним срединама"

rssBookmark and Share

Прокупље 14.12.2022. Јужна Србија Инфо

Филм клуб Прокупље реализује пројекат „Различит, а исти” уз подршку Европске уније, Националне коалиције за децентрализацију, Фондације Јелена Шантић и Групе 484. Овај пројекат обухвата велики број филмских радионица, које се реализује у сарадњи са школама у Прокупљу, Џигољу, Житном Потоку и Бериљу.

Предрасуде o односима српске и ромске националности: Пројекат „Различит, а исти“ и у руралним срединама"

На њима учествују млади из ових средина, на којима уче прве филмске кораке и разбијају предрасуде o међуљудским односима припадника српске и ромске националности.

– Млади у овим крајевима, захваљујући подршци ЕУ, могу да науче како се снима филм. Веома је важно што поред Прокупља, ове године имамо и радионице у руралним подручјима, рекао је председник Филм клуба Прокупље и координатор пројекта Жикица Јовановић, истичући да се показало да деца и млади из ових крајева вапе за оваквим и сличним активностима и са радошћу исчекују сваку нову радионицу.

Он је објаснио да они већ два месеца уче о режији, сценарију, камери, монтажи, музици и другим филмским правцима.

– После ових активности, учесници радионица ће радити на припреми и снимању свог првог филма. Биће снимљена четири филма, која ће наредне године бити приказана на завршним пројекцијама у Џигољу, Бериљу, Житном Потоку и Прокупљу, нагласио је координатор пројекта „Различит, а исти“ и председник Филм клуба Прокупље Жикица Јовановић.


#   Прокупље   Роми   школе   Србија   Житни Поток   Филм клуб Прокупље   Фондација Јелена Шантић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима