Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представници Коморе извршитеља Србије се обратили новинарима

rssBookmark and Share

Паси Пољана 27.04.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Представници Коморе извршитеља Србије данас су се обратили новинарима због притиска јавности после прошлонедељног покушаја принудног исељења трочлане породице којој је кућа због дуга за струју продата на лицитацији и заплене машине у штампарији "Вук Караџић" у Нишу.

Комора извршитеља Србије. Фото: www.mcnis.org.rs
Комора извршитеља Србије. Фото: www.mcnis.org.rs

Кућа у нишком насељу Паси Пољана продата је на лицитацији за мање од 8.000 евра због дуга за струју од 700.000 динара. Извршитеља који је дошао у пратњи полиције суседи су спречили да исели трочлану породицу Панајотов која живи од породичне пензије покојне мајке.

"Извршитељ нас није обавестио о продаји, само је стигло решење да је кућа продата, и уложићемо жалбу. А Електродистрибуцији смо поднели тужбу јер је мајка потписала уговор о репрограму уместо оца. Не знам шта ћемо даље, само ову кућу имамо, ништа више", каже Христина Панајотов.

Истог дана исти извршитељ пописао је машину у штампарији "Вук Караџић" која запошљава инвалиде због дуговања бившем раднику за минималне зараде, што је узнемирило запослене.

"Мени она значи практично све. Осамнаест година радим овде и не знам уопште како ћемо даље", каже Весна Младеновић, радница.

У Комори извршитеља Србије кажу да је све обављено по законима и у складу са судским одлукама.

"Сусрео сам се са отпором грађана и великим неразумевањем медија који су ме снимали и хтели да направе сензацију од тога и да све представе као један својевољни чин", каже Миљан Трајковић, извршитељ.

Миодраг Грујовић, повереник Коморе извршитеља Србије каже да се притисак јавности огледа у једностраном извештавању.

"Извршитељи су дужни да поступају по закону, посао није ни једноставан ни лак, посао извршитеља је веома одговоран и они морају да се придржавају законских одлука", додаје Грујовић.

Новинари су реаговали подсетивши на то да Трајковић није желео да даје изјаве када се све дешавало, да нису упирали прстом у њега и да су, као и он, само радили свој посао.

Коментара: 0


#   струја   дуг   Паси Пољана   продаја   медији   саопштење   породица Панајотов   Комора извршитеља   Миљан Трајковић   Вук Караџић штампарија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима