Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шездесет нових садница озелењавају Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2024. Јужна Србија Инфо

Град Ниш је добио значајну донацију у виду више од 60 садница дрвећа у оквиру акције "За шуму у твом крају", новог циклуса озелењавања. Ова иницијатива, коју је подржала компанија ДДОР из Новог Сада, има за циљ очување природе и стварање зеленијег окружења за будуће генерације.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Садња новог дрвећа у улици Генерала Милоја Лешјанина и на новом тргу код Београдске капије протекла је у присуству Владиславе Ивковић, помоћнице градоначелнице за комуналне делатности. Она је изразила захвалност компанијама које доприносе очувању животне средине.

Према њеним речима, један од приоритета Града је озелењавање, као и изградња нових паркова и дрвореда. У последње време, изграђен је нови парк код тржног центра "Делта планет", док су паркови код Суда и Правног факултета реконструисани. За следећу годину планирана је реконструкција највећег парка Чаир.

Небојша Богдановић, директор филијале ДДОР-а у Нишу, истакао је да су они до сада подржавали разне спортске и културне манифестације, као и кроз донације противградних ракета. Сада су се одлучили да помогну у побољшању животне средине, те су се придружили акцији озелењавања.

У претходне три године, више од 5.000 стабала је засађено широм града, што представља значајан допринос очувању природе и стварању здравијег и лепшег окружења за грађане Ниша.


#   Ниш   донација   саднице   озелењавање   Небојша Богдановић   ДДОР
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима