Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сезонске гужве на путевима и граничним прелазима

rssBookmark and Share

Димитровград 04.07.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Туристичка сезона је почела, а са њом и прве гужве на путевима и граничним прелазима. Промет на Градини је повећан, али сезона још увек није у пуном јеку.
Веће гужве су на излазу из Србије, где се возила пропуштају у три или четири коловозне траке, па дужих задржавања нема.

Фото. Роберт Илић
Фото. Роберт Илић

Границу са суседном Бугарском углавном прелазе транзитни путници, од којих су преко 90 одсто турски држављани.

"Мало има гужве због радова, али није ништа посебно. Овде чекамо 10 до 15 минута. Чекамо десетак минута, није превише, с обзиром да је сезона", кажу путници.

Пошто је у последње време повећан број девизних прекршаја, из царине упозоравају пунике да поштују прописе.

"Унос девиза је слободан и неограничен, и нема никаквих проблема, али сваки износ преко десет хиљада евра се мора регуларно пријавити, како на улазу, тако и на излазу из земље да не би дошло до нарушавања Закона о девизном пословању и Закона о спречавању прања новца и финансирању тероризма", каже Владимир Стојановић, шеф царинске испоставе Градина.

За првих шест месеци ове године, у односу на претходну, број путника на граничном прелазу Градина повећан је за трећину. Ове сезоне очекује се да границу пређе два милиона путника.

"У том период када имамо велики прилив путника и превозних средстава врши се гранична контрола, али по убрзаној процедури. Упркос томе сва лица ће бити контролисана", каже Ненад Вучић, начелник регионалног Центра граничне полиције.

На међународном путу од Ниша до границе са Бугарском саобраћај је отежан и успорен због радова на изградњи ауто-пута. На неколико места возила се уз помоћ семафора наизменчно пропуштају једном саобраћајном траком, а могуће су и  двосатне обуставе саобраћаја код Пирота.

  

Коментара: 0


#   саобраћај   Димитровград   Ненад Вучић   Градина   царина   сезона   гужве   граница   Владимир Стојановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима