Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: До краја година нишким првацима по 5.000 динара, тренутно нема новца за бесплатне уџбенике

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2023. Јужна Србија Инфо

"Гостујући јутрос на телевизији Белами упознала сам суграђане са оним што је до сада у граду урађено, са пројектима које радимо уз подршку државе а који ће нам обезбедити нова радна места. За све прваке Град Ниш ће до краја године обезбедити помоћ од по 5.000 динара. Буџет не би издржао бесплатне уџбенике", казала је градоначелница Ниша Дргана Сотировски.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

"Било је речи и о томе шта град у договору са грађанима чини како би решио њихове проблеме, о изградњи инфраструктуре у насељима која се шире. Говорила сам и о подршци младим људима, о образовању младих и бесплатним услугама које добијају од града а то је подршка и њиховим родитељима. Истакла сам да се Град понаша домаћински, да у буџету чији нас ребаланс очекује средином овог месеца имамо милијарду више и да је то новац који ћемо уложити у даљи развој Ниша и позвала суграђане да нам предложе како би желели да новац утрошимо", казала је Сотировски.

Гостујући на РТВ Белами, градоначелница Ниша Драгана Сотировски најавила је данас да ће за све прваке Град Ниш до краја године обезбедити помоћ од по 5.000 динара и додала да буџет не би издржао бесплатне уџбенике и подсетила да је од ове школске године обезбеђен бесплатан превоз за све ђаке.

Она додаје, да би за бесплатне књиге за све основце и средњошколце Град морао да издвоји 450 милиона динара и подсетила да је већ за превоз из градске касе издвојено 100 милиона динара и да у овом тренутку нишки буџет то не би могао да издржи

 

 

 

 

 

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   бесплатан превоз   бесплатни уџбеници   ђаци
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима