Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Споменик Томе Здравковића селе из центра поред реке

rssBookmark and Share

Лесковац 24.06.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Споменик легендарног певача Томе Здравковића биће премештен из центра града на кеј поред Ветернице, испод општинске зграде „осмоспратнице“. То ће бити његово коначно одредиште.

Споменик Томи Здравковићу Фото Јужна Србија Инфо
Споменик Томи Здравковићу Фото Јужна Србија Инфо

Директор Дирекције за урбанизам и изградњу града Лесковца Миленко Миленковић каже да ће се на том месту овога лета градити трг.

„Споменики Томи Здравковићу измешта се на кеј, а споменик Кости Стаменковићу се помера дубље у парк, на место где је била бина“, каже Миленковић.

Измештање споменика предвиђено је урбанистичким планом. У изради је пројекат за уређење трга, после чега ће бити расписан тендер за извођача радова који би требало да почну ове године.

Биста у природној величини, на месту где је Тома некада певао у лесковачкој кафани,  подигнута је крајем септембра 2011. године, у присуству његове породице и колега уметника. Српски Азнавур, како га многи називају, рођен је у Алексинцу, а одрастао у оближњем селу Печењевцу.

Миленковић каже да ће и кеј, где ће бити споменик славног певача, бити уређен.

Коментара: 0


#   Лесковац   музика   Дирекција за урбанизам и изградњу   споменик   кафана   Тома Здравковић   Миленко Миленковић   Коста Стаменковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима