Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Србија не пристаје на наређења са стране - У Прокупљу обележен је Дан сећања на страдале у НАТО агресији

rssBookmark and Share

Прокупље 25.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Централна манифестација одржана синоћ на Тргу Топличких јунака у Прокупљу означава значајан моменат сећања на трагичне догађаје из 1999. године за Србију. Из говора председника Вучића, види се да се Србија сусреће са прошлошћу, али и да упућује поруке о будућности и одбрани својих интереса и територије.

Србија не пристаје на наређења са стране - У Прокупљу обележен је Дан сећања на страдале у НАТО агресији

Опело које је служио патријарх српски Порфирије, заједно са обраћањем председника Вучића и других званичника, показује дубоко поштовање према жртвама и њиховим породицама, као и остваривање јединства и послушности у одбрани националних интереса.

Речи Анђелке Тошовић, сестре најмлађе жртве НАТО агресије, подсећају на трауматичне последице тих догађаја и на дуготрајни бол који су жртве и њихове породице претрпели. То истовремено наглашава потребу за сећањем и одржавањем спомен-места као начина да се поштену жртве и омогући њиховим породицама да изразе своје болно искуство.

Као што се излаже у говору, Србија израђује своју независност и одбија да пристане на било какве компромисе који би угрозили њену сувереност и територијални интегритет. Овај дан сећања служи као напомена да се прошлост не заборавља и да се борба за интересе и права не прекида.

 

 

 


#   Прокупље   Александар Вучић   НАТО бомбардовање   Дан сећања   Патријарх Порфирије
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима