Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић на граници са Бугарском: Повећање плата у војсци и полицији

rssBookmark and Share

Градина 02.05.2017. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је јуче да ће припадницима војске и полиције, захваљујући мерама Владе, у наредном периоду бити повећане плате.

Стефановић на граници са Бугарском: Повећање плата у војсци и полицији

Стефановић је, поводом обележавања Првог маја – Међународног празника рада, одржао радни доручак са припадницима Заједничких снага војске и полиције у бази Градиње, на граници са Бугарском, у којој је монтирано шест савремених контејнера, који ће побољшати услове боравка људи у овој бази. 

Данас смо у овој бази отворили неколико нових контејнера за смештај Заједничких снага војске и полиције, који треба да побољшају услове њиховог боравка, али то није крај, поручио је он. 

Захваљујући средствима које је Влада обезбедила, трудићемо се да током године поправимо њихово материјално стање и за одређени проценат подигнемо плате, рекао је Стефановић и додао да ће се наставити и са инвестирањем у опрему полиције и војске. 

Потпредседник Владе је објаснио да су му старешине и припадници војске и полиције, ангажовани у Заједничким снагама у овој бази, пренели шта им је конкретно потребно како би се побољшали услови смештаја и олакшале патроле и други послови које обављају. 

Он је изразио наду да у наредном периоду неће бити много угрожавања државне границе, и додао да су припадници Заједничких снага одвратили више од 20.000 људи од илегалног преласка. 

Стефановић је истакао да ће припадници војске и полиције, с обзиром на то да се очекује нови миграторни талас, заједничким радом и сарадњом осигурати да грађани Србије буду потпуно безбедни. 

Он је указао на то да припадници Заједничких снага војске и полиције, који учествују у обезбеђењу државне границе, обављају можда један од најтежих послова у нашој земљи – брину о безбедности и сигурности грађана Србије, спречавају илегалне преласке државне границе, али и шверц различите робе у нашу земљу.

Коментара: 0


#   МУП РС   Небојша Стефановић   Градина   Бугарска   граница   Војска Србије   Заједничке снаге војске и полиције   База Градиње
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима