Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У-НИ пракса 2016

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2016.

У холу Градске куће додељене су потврде за успешно обављену стручну праксу.

У-НИ пракса 2016

У-НИ пракса 2016. је пројекат који су реализовали Град Ниш и Универзитет у Нишу, а оперативно спровела Канцеларија за младе Града Ниша. Пројекат је имао за циљ да младим људима обезбеди могућност стицања стручне праксе, добијања потврде о обављеној пракси коју Универзитет у Нишу признаје као ваннаставну активност и 3 додатна ЕСП бода, и препоруке од стране ментора које могу послужити за боље позиционирање на тржишту рада.

Уводну реч имао је Стеван Живковић, шеф Канцеларије за младе Града Ниша, који је истако да је пракса покренута по други пут уз помоћ Канцеларије за младе и Града Ниша.  Пракса је трајала месец дана у јавном сектору Града Ниша, а у будуће се очекује учешће још већег броја институција него ове године када их је било 23. Ове године имали смо 116 места за практиканте, 53 пријава потенцијалних практиканата и 48 одабраних практиканата.

Завршну реч имао је градоначелник Града Ниша  Дарко Булатовић, који говори да је све ово успело захваљујући заједничкој иницијативи и раду институција у Нишу.

48 студената примило је потврде о обављеној пракси које је уручио градоначелник Дарко Булатовић.

Евалуација пројекта У-НИ пракса 2016. је показала да су студенти изузетно задовољни овогодишњом праксом, а ментори из јавног сектора стручност и добру вољу за увођење у посао младих колега.

Постоји идеја да се наредне године трајање праксе продужи, повећа број понуђених позиција за практиканте, и да се потенцијално обезбеди пракса у приваном сектору.

Коментара: 0


#   Ниш   Канцеларија за младе   Дарко Булатовић   студенти   Универзитет у Нишу   стручна пракса   Стеван Живковић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима