Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу дуплирани мајски рачуни за грејање

rssBookmark and Share

09.06.2016. Ивана Анђелковић, Блиц

Рачуни за грејање за мај Нишлијама су скоро дуплирани иако је градска топлана и поред хладноће једва неколико дана укључивала постројења.

Нишлије најављују нове протесте испред капије Топлане Фото: РАС Србија
Нишлије најављују нове протесте испред капије Топлане Фото: РАС Србија

За стан од 65 квадрата у Улици Максима Горког, рачун за април био је 2.790 динара (фиксни плус варијабилни део), а за мај 6.369 динара.

Због високе цене грејања у Нишу су често одржавани протести, цена је у једном тренутку нормализована, међутим, грађани су поново очајни. Топлана тренутно функционише без директора, јер је Слободан Максимовић смењен, а Зоран Стојановић није преузео функцију в.д.

„Блиц“ је од Топлане званично тражио одговор зашто су рачуни дупло већи и који је разлог новог поскупљења, али је одговор стигао само од председника УО Зорана Павловића који је најавио одговоре за данас.

- У Топлани је ванредно стање, не брините, добићете одговоре јер ви све морате да знате. Пошаљите писмено (иако смо послали питања дан раније), добићете одговоре најкасније сутра (четвртак) до 9.30 - рекао је Павловић.

Ништа речитији није био ни новоизабрани в.д. директора Зоран Стојановић, који још обавља функцију председника општине Медијана.

- Не дајем никакве изјаве јер још нисам званично преузео функцију. До даљег ништа - рекао је Стојановић.

Већник за комуналне делатности Милош Банђур који је добро упознат са незадовољством грађана и ситуацијом у Топлани најпре није био доступан, а затим није одговарао на телефонске позиве.

Грађани су незадовољни због дуплирања рачуна и, кажу, поново ће на улице.

- Ово је нечувено, шокирао ме нови рачун за мај. Колико се ја сећам, у мају смо се смрзли јер нису грејали - а онда рачун дуплиран. Не знам коју игру играју, али ово је превршило сваку меру. Комунални систем је генерално катастрофа, и то већ годинама, народ је трпео па изашао на улице, онда су дошли избори, па су снизили цене, након избора опет рачуни дуплирани, па срамота - каже Александар Николић.

У опозицији кажу да је оваква ситуација очекивана. Бобан Михајловић, потпредседник нишког СДС, каже да одговор на износ рачуна треба тражити искључиво у катастрофалном вођењу политике према овом предузећу.

- Градска структура се очигледно здушно потрудила да фингира алгоритам за обрачун испоручене топлотне енергије и рачуне за април у време изборне кампање смањи у што је могуће већој мери, а да после избора грађани плаћају разлику. Не могу се побројати гафови у овом предузећу. Све грешке и пропусте руководства града и менаџмента Топлане - платиће грађани - рекао је Бобан Михајловић (СДС).

Коментара: 0


#   ванредно стање   Градска топлана ЈКП   протест   рачуни   Бобан Михајловић   Милош Банђур   Слободан Максимовић   Зоран Стојановић   Удружење скупштина станара   Александар Николић
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима