Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу свечано затворена манифестације „Дани Српске у Србији“

rssBookmark and Share

Ниш 27.09.2023. Јужна Србија Инфо

Манифестација „Дани Српске у Србији“ свечано је затворена јуче у Нишу беседом министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златана Клокића на свечаности у Народном позоришту.

У Нишу свечано затворена манифестације „Дани Српске у Србији“

Госте је поздравила и градоначелница Ниша Драгана Сотировски као и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић. Свечаности је присуствовао и министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев.

У име организатора манифестације говорио је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић. Мотив овогодишње манифестације је био идентитет нашег народа.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да само јединством и саборношћу можемо да сачувамо идентитет нашег народа са обе стране Дрине, историју, културну баштину, промовишемо туризам и повезујемо привреднике.

Министар за европске интеграције у Републици Српској Златан Клокић је у свом говору нагласио да је Србија увек помагала Републици Српској, али да је та помоћ посебно изражена последњих година.

У уметничком делу програма организован је концерт бањалучке групе „Оне три“.

Последњег дана манифестације, чланови Академије наука и уметности Републике Српске представили су првих пет томова Енциклопедије Републике Српске у свечаној сали огранка САНУ у Нишу.

На 11. „Данима Српске у Србији“, коју Представништво Републике Српске у Србији сваке године организује са жељом да грађанима Србије представи културу, уметност, привреду, науку и просвету Српске, ове године је изведено 12 програма у 11 градова Србије.

 
 


#   Ниш   Дани Републике Српске
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима