Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У спомен на 7. октобар 1918. године, када је српска војска ослободила Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 09.10.2022. Јужна Србија Инфо

У Војсци Србије су одржане војне свечаности поводом обележавања Дана Треће бригаде копнене војске и Дана Трећег центра за обуку.

У спомен на 7. октобар 1918. године, када је српска војска ослободила Лесковац

Дан Треће бригаде копнене војске, који се обележава у спомен на 7. октобар 1912. године, када је Други пешадијски пук првог позива Моравске дивизије „Књаз Михаило“, познатији као „Гвоздени пук“, започео учешће у Првом балканском рату, обележен је у Нишу. Поводом празника, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати рада у претходном периоду и најистакнутијим појединицима уручене награде. 

У осврту на постигнуте резултате, истакнути су професионализам, посвећеност и стручност припадника Треће бригаде у реализацији свих додељених задатака у зони њихове одговорности, чиме су дали пун допринос очувању безбедности и стабилности у овом делу наше земље.

У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу одржана је војна свечаност поводом Дана Трећег центра за обуку, који се обележава у спомен на 7. октобар 1918. године, када је српска војска ослободила Лесковац.

На свечаности су уручена признања најистакнутијим појединцима, положени су венци на спомен-обележје у касарни и сумирани резултати рада јединице, уз подсећање да је Центар у периоду између два празника успешно реализовао основну обуку четири генерације војника на служењу војног рока и бројна усавршавања професионалног кадра Војске Србије.


#   Лесковац   Гвоздени пук   Копнена војска   ослобођење
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима