Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручена новинарска признања "Слађана Вељковић"

rssBookmark and Share

Врање 09.07.2019. Јужна Србија Инфо

Новинарска награда са именом ,"Слађана Вељковић", установљена у част прерано преминуле новинарке, бивше уреднице недељника Врањске и дописника Вечерњих новости, први пут је уручена лауреатима на свечаности која је организована у понедељак, на годишњицу њене смрти.

Уручена новинарска признања "Слађана Вељковић"

Награду за најбољу репортажу примио је Мухарем Мутабџија, новинар листа Полимље, за репортажу ,,Све љубави Милића Аврамовића" објављену у том листу. Награду у категорији ,"новинарски подухват" поделиле су новинарка Бете Биљана Љубисављевић и новинарка РТС–а Лидија Георгијева.

У категорији ,"најбољи уређивачки рад" награду је примио Александар Станков, новинар и уредник Јужних вести из Ниша.

Члан жирија за доделу награде Момчило Поповић открио је да је његов основни критеријум у вредновању приспелих радова ,,било познанство са Слађаном". ,,У периоду у коме смо сарађивали показала је домете који далеко превазилазе позицију провинцијског новинара. Била је стваралац оригинала са екстремно тананим осећајем за праву реч, емоцију и догађај. Са мером за правду пре свега. Такви новинари су били и до данас остали ретки, зато се памте и цитирају”,  казао је између осталог Поповић, образлажући одлуку жирија.

Изложбу фотографија и чланака под називом ,,Једна каријера у 50 слика" отворила је градска већница за културу Зорица Јовић, рекавши да радом Слађане Вељковић "могу да се поносе сви - од породице, преко пријатеља до града Врања". Уручењу су присуствовали чланови породице Слађане Вељковић - брат Игор Вељковић, супруг Негован Јовановић и син Андреја Јовановић, као и Тијана Јовановић. На конкурс је стигло укупно 38 предлога, а 24 су испунила услове за награђивање. Награду је установио ЦМТДО из Врања.

 

Коментара: 0


#   Врање   медији   Ана Јовановић   Лидија Георгијев   Биљана Љубисављевић   Слађана Вељковић признање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима