Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручене Видовданске награде ђацима - осваајчима прва три места на школским такмичењима

rssBookmark and Share

Ниш 22.10.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић уручио је данас у здању Официрског дома похвалнице и новчане награде ученицима нишких основних и средњих школа, који су освојили једно од прва три места на званичним републичким и међународним такмичењима у појединачној конкуренцији или екипно.

Уручене Видовданске награде ђацима - осваајчима прва три места на школским такмичењима

У школској 2017/2018 години укупно 244 ученика и 22 екипе су освојили једно од прва три места на овим такмичењима, од чега 114 ученика основних школа (који су освојили укупно 150 награда) и 17 екипа, и 130 ученика средњих школа (који су освојили 185 награда) и 5 екипа.

За награде за постигнуте резултате, из буџета Града Ниша су издвојена средства у укупном износу од 3.195.000 динара.

С обзиром на то да се такмичења по календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржавају после термина предвиђеног за доделу „Видовданских награда“, данас је организован други круг награђивања.

Ове симболичне награде представљају подстрек за даљи рад и напредовање,а градоначелник Ниша пожелео је честитајући младим и талентованим ученицима и студентима,да остану овде у свом граду и својој земљи.

“ Држава Србија и Град Ниш као локална самоуправа улажу максималне напоре да се отварањем нових радних места ,млади таленти задрже у земљи и да своје знање валоризују овде ,јер је то главни интерес сваког здравог друштва које брине о будућности и младим нараштајима“,рекао је градоначелник.

Видовданске награде ,иначе се додељују традиционално сваке године.

Коментара: 0


#   Ниш   ученици   Дарко Булатовић   локална самоуправа   Видовданска награда   Видовданске награде   други круг   Марина Костић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима