Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз Светосавски бал завршена недеља посвећена српском просветитељу у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.01.2018. Јужна Србија Инфо

У оквиру културно - просветне и духовне манифестације ,,Светосавска недеља", организован је по традицији Светосавски бал, и том приликом присутнима се обратио градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Уз Светосавски бал завршена недеља посвећена српском просветитељу у Врању

Честитајући ученицима и просветним радницима Савиндан он је говорио о великим улагањима у реконструкцију школа, и најавио нова која ће уследити у наредном периоду. Подсетио је и  на уводјење нових образовнх профила, као и на опремање школа, а све у циљу што бољих услова за рад.

"Школе су врата наше будућности, а образовање појединца је огледало личности. Вредите онолико колико знате, а школовање није ништа друго већ степеник више, ка великим стварима и личном доприносу друштва уопште", истакао је градоначелник Миленковић.

Миленковић је потом уручио награде ,,Свети Сава" лауреатима. Најбоља установа у области васпитно образовног рада за 2017. годину је Економско трговинска школа. Најбољи васпитач је Драгана Јовановић из вртића ,,Чаролија“, а професор разредне наставе Андјелка Стојановић из ОШ ,,Вук Караџић“.

Најбољи професор предметне наставе је Јелена Воркапић, професорка српског језика и књижевности у Медицинској школи. Награду ,"Свети Сава" добио је Гаврило Милосављевић из ОШ ,"Вук Караџић", затим ученица Гимназије Јелена Филиповић и студенткиња Медицинског факултета у Нишу Јелена Спасић.

Кум овогодишње манифестације је ,"Спилит" доо Врање.

Коментара: 0


#   Врање   школе   образовање   Свети Сава   Јелена Филиповић   Слободан Миленковић   Светосавски бал   Ана Јовановић   Светосавска недеља   Драгана Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима