Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више простора за слепе у Нишу

rssBookmark and Share

14.08.2014. НТВ-Јужна Србија Инфо

Полиција у акцији против паркирања у зонама за слепе-тактилном зонама

Више простора за слепе у Нишу

Превентивна акција против возача који непрописно паркирају на тактилним стазама за слепе протиче задовољавајуће, кажу у нишкој Комуналној полицији. Тврде да је у првом делу акције планирано да се делује само превентивно, али да ће, уколико се кршење прописа од стране возача настави, морати да делују и репресивно.

Изрека „док га не удариш по џепу, неће да се смири“, по хиљадити пут, у нас Срба, показала се као тачна. И поред акције Комуналне полиције и писмених обавештења и упозорења да непрописно паркирана возила уклоне са тактилних стаза за слепе, изгледа да возачи имају краткорочно памћење. Екипа нишке телевизије провозала се деловима града у којима су постављене ове стазе, тако да слика говори више од речи. Ипак, у нишкој Комунланој полицији и даље верују да ће наши суграђани поштовати правила, али и потребе слабовидих суграђана.

Уколико се ситуација не промени, Комунлна полиција најавила је акцију у коју ће бити укључена и саобраћајна полиција и паук возило.

Тактилне стазе налазе се у свим деловима града у којима су након реконструкције тротоара постављене бехатон плоче. Тај пројекат је урађен по узору на западне земље. Управо те рељефне стазе служе да слепи или слабовиди штапом одређују координацију и крећу се безбедно.

 

Коментара: 0


#   полиција   НТВ   паркирање   слепи   саобраћајна полиција   Особе са инвалидитетом   комунална полиција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима