Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада Србије решила проблем превоза ученика из Дражевца

rssBookmark and Share

Алексинац 03.01.2016. Југ, Алексинац.Нет

Влада Србије усвојила је закључак по коме ће ученици из Дражевца имати бесплатан превоз који ће им у овој школској години обезбедити општина Алексинац у којој имају пребивалиште.

Влада Србије решила проблем превоза ученика из Дражевца

Такође, Влада је дала налог Министарству просвете, науке и технолошког развоја да припреми нацрт закона који ће сагледавати овакве школе и ситуације.

Наиме, ученици из Дражевца су похађали наставу у најближој школи у нишком селу Доња Трнава али је био проблме што се она налази на територији друге локалне самоуправе па је било недоумице ко треба да им плаћа превоз.

Алексиначка локална самоуправа је финансирала превоз ових ученика, на исти начин као што се ради са ученициима који се школују на територији општине.

Међутим, налазом ревизора, ово је означено као неправилност и наложено општинским властима да прекину са том праксом.

Након овога ученици и родитељи су одржали неколико протеста, а пар пута су на наставу одлазили пешице.

„Нисмо решили само наш проблем него смо иницирали промену закона. Пресрећан сам што смо после 364 дана борбе и неизвесности добили некакво решење. Захвалио бих се свима који су помогли, начелнику Школске управе Гејо Драгану, градоначелнику Зорану Перишићу, већницима Михајлу Здравковићу и Светозару Алексићу, Управи за образовање, родитељима и наравно свима вама – медијима који сте нас подржавали и извештавали о овом проблему све време. Без вас, никада се ово не би десило, изјавио је директор школе „Бранислав Нушић“ Марко Ристић.

Коментара: 0


#   Алексинац   превоз   школе   Влада Републике Србије   протест   Зоран Перишић   Бранислав Нушић   родитељи   Доња Трнава   Дражевац   локална самоуправа   нацрт закона   Школска управа   Марко Ристић   Драган Гејо   Бранислав Нушић ОШ   Општина Алексинац   пребивалиште
@Vlada_SR @ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима