Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војска Србије на војним вежбама у Русији

Bookmark and Share

25.08.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

На трилатерарној војној вежби специјалних снага Србије, Русије и Белорусије, која ће крајем августа и почетком септембра бити одржана у Русији, учествоваће 60 припадника Војске Србије, пише Политика.

Фото: Курир
Фото: Курир

На трилатерарној војној вежби специјалних снага Србије, Русије и Белорусије, која ће крајем августа и почетком септембра бити одржана у Русији, учествоваће 60 припадника Војске Србије, пише данашња Политика.

"Као главна активност планиран је падобрански и хеликоптерски десант у оквиру специјалне операције", навело је Министарство одбране у одговору на питање београдског листа.

Трилатерарна војна вежба Србије, Русије и Белорусије, под називом "Словенско братство 2015", а на коју је, наводи лист, Брисел имао примедбе да би Србија требало да своју спољну безбедносну политику прилагоди Европској унији, биће одржана на полигону у близини Новоросијска.

Из Министарства одбране су навели и да ће Војска Србије у октобру са 15 припадника, на полигону "Ашулук" у Русији, учествовати на летно-тактичкој вежби БАРС 2015.

На тој вежби ће се усавршавати летне и тактичке радње са циљем да се обучи посада ваздухоплова за одбијање напада противника и заштиту сопствених јединица и објеката, пренела је Политика.

Коментара: 0


#   вежбе   војска   Министарство одбране   Русија   Белорусија   војна вежба   БАРС 2015   Војска Србије
@mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима