Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Криза у Нишу око избора директора достигла максимум уз непомирљив став и оштру размену речи страначких колега!

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Како је портал Јужна Србија Инфо јуче писао, ситуција око избора нових директора јавних предузећа постаје све замршенија. На данас одржаном проширеном састанку одборничке групе СНС и коалиционих партнера, уместо да дође до договора и до превазилажења кризе, ситуација је постала потпуно непомирљива.

Заоштрена ситуација међу партнерима, Фото: Јужна Србија
Заоштрена ситуација међу партнерима, Фото: Јужна Србија

Како незванично сазнајемо, у понедељак поподне је одржан састанак одборничке групе Српске напредне странке и коалиционих партнера у проширеном саставу, све у циљу да се пронађе решење око избора директора јавних предузећа у Нишу.

Састанак је прошао у веома напетој, чак непријатељској ситуацији са повишеним тоном и повремено са "српским" увредама.

Након што је пре десетак дана, Комисија за избор директора доставила предлог кандидата за директоре јавних предузећа Градском већу, у нишкој јавности су се појавиле спекулације, како неће све ићи тако глатко и да се "неко" баш сада досетио да нешто "није како треба".

Чули су се приговори на састав Комисије за избор директора, која је у тренутку њеног избора добила сагласнот свих.

За познаваце прилика у Нишу, ставр је врло једноставна јер у најбројнијој странци у Нишу постоје две фракције и да свака од њих има своје виђење и своје кандидате за директоре јавних предузећа.

Да је постављање вд директора јавних предузећа све извесније, а парадокс све већи, говори чињеница да једна од две супротстављене струје не признаје одлуку Комисије, коју је сама подржала.

Иза кулиса је "борба" два најача човека за место градоначелника Ниша, сагласни су наши саговорници, објашњава нам наш извор. 

Како сазнајемо, сутра би у Ниш требало да стигне неко од високих функционера Српске напредне странке, како би арбитрирао и смирио врло напету ситуцију. Спомиње се да би то могао да буде председник ИО СНС, Дарко Глишић.

Две се опције доводе као могуће, једна да се прихавти одлука Комисије, а друга је постављање вд директора са великим питањем, ко су кандидати и ко ће их поставити? 

Уколико убрзо не дође до оптималног решења, криза би могла да се продуби (на радост опзиције) и уведе принудна управа до шест месеци, након чега би  морали да буду расписани ванредни локални избори.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   јавна предузећа   Градско веће     одборници   локални избори   Комисија за избор директора   Дарко Глишић
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]