Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Борини позоришни дани" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 13.10.2017. Јужна Србија Инфо

Врање ће од 21. до 26. октобра бити у знаку традиционалног фестивала ,,Борини позоришни дани", који се ове године одржава под слоганом ,,Оптимисти".

"Борини позоришни дани" у Врању

Манифестација која се већ 37 година одржава у част великог писца Борисава Станковића почиње у суботу 21. октобра, када ће у 20 сати у Галерији Народног музеја  бити отворена изложба Ивана Бекјарева под називом ,,50 година глуме". Наредног дана, врањска публика биће у прилици да види представу ,,У агонији" по тексту Мирослава Крлеже, у којој играју Бранко Цвејић, Радован Вујовић, Марија Вицковић. Режију потписује Ана Ђорђевић. У понедељак 23. октобра на програму је представа ,,Хор бечких дечака", по тексту Мирољуба Недовића, а у режији Ирфана Менсура, који поред Слободана Боде Нинковића и Предрага Ејдуса и глуми у комаду.

Са овим изврсним глумцима заинтересовани љубитељи позоришне уметности моћи ће да разговарају од 18 сати у Дому војске. У оквиру ,,Бориних позоришних дана" у уторак 24. октобра биће одиграна представа ,,Илузије" Ивана Вирипајева, у режији Татјане Мандић Ригонат. Играју Горан Јевтић, Катарина Марковић, Милутин Милошевић и Соња Колачарић. Истог дана, од 11 сати овдашње позориште извешће представу за децу ,,Пепељуга".

У среду 25. октобра наступа позориште из Приштине представом ,,Уједињење или смрт" у режији Јелене Богавац и Ненада Тодоровића.

Овогодишњи фестивал затвориће представа ,,Јами дистрикт" по тексту Милене Богавац, а у режији Кокана Младеновића. Играју глумци из Србије и Црне Горе, и то Исидора Симијоновић, Јелена Граовац и Нина Нешковић.

Све представе почињу у 20 сати у Дому војске. Цена појединачне улазнице је 600 динара, а комплета 2.500 динара. Селектор ,,Бориних позоришних дана" је Жељко Хубач, директор драме Народног позоришта из Београда.


#   Врање   позориште   Бора Станковић   Борини позоришни дани   Ана Ђорђевић   Катарина Марковић   Хор бечких дечака   Жељко Хубач   Радован Вујовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима