Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечја уметничка колонија ГРАЧАНИЦА

rssBookmark and Share

08.06.2017. Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар 13. пут заредом организује Дечју уметничку колонију ГРАЧАНИЦА, од 8. до 12. јуна 2017. године у Сићеву.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Учесници  колоније, овог пута су деца-таленти у области ликовне уметности и књижевности Основне школе „Вук Караџић“ из Шилова, код Гњилана, на Косову и Метохији.
 
Дечја уметничка колонија "Грачаница" постоји од 2004. године. Одржава се у прелепом амбијенту села Сићева, недалеко од Ниша, где бораве и стварају деца - таленти са Косова и Метохије. Млади писци и сликари основношколског узраста, бораве  у простору Ликовне колоније Сићево, коју је 1905. године основала позната српска сликарка Надежда Петровић, а са њима ће се и овог пута дружити познати нишки сликари и писци за децу, глумци и музичари од којих ће имати прилику пуно да науче, па самим тим и да се касније лакше определе за школе, у којима ће наставити да развијају своје таленте. 
Ове године са децом ће радити писци Виолета Јовић, Миња Илијева, Биљана Станојевић, Денко Рангелов, сликари Милован Пенков и Милица Зада Рангелов.

Предвиђено је, такође, да учесници Колоније овом приликом посете и културно-историјске споменике, галерије и атељее, као и базен СЦ "Чаир".


#   Надежда Петровић   Нишки културни центар   Милован Пенков   Дечја уметничка колонија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима