Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуманитарни концерт

rssBookmark and Share

23.01.2014. Rts

У сали Симфонијског оркестра у Нишу синоћ је одржан хуманитарни концерт оперске певачице Драгане Молес и младих нишких уметника.

Хуманитарни концерт

Улазница за концерт била је нешто од дуготрајних намирница или средстава за хигијену намењених угроженим Нишлијама.

Хуманитарни концерт оперске певачице Драгане Молес и младих нишких уметника одржан је синоћ у сали Симфонијског оркестра у Нишу.

То што је сала нишког Симфонијског оркестра била сасвим попуњена, и што су и поред додатних седишта многи остали на ногама током читавог концерта - све то није било изненађење, јер Нишлије се увек одазивају хуманитарним акцијама и воле популарне оперске арије.

"Да помогнемо деци и онима којима је помоћ потребна, јер ако можемо да помогнемо, зашто да не. Пре свега помоћ, затим уживање у прелепом концерту. Волим оперску музику, поштујем Драгану Молес, а допада ми се што је хуманитарна акција", кажу Нишлије.

У атмосфери бар исто толико присној и пријатељској колико концертној, млади нишки уметници придружили су се Драгани Молес у хуманитарном походу. Ова оперска уметница, иначе Нишлијка која живи и ради у Италији, позната је по многобројним хуманитарним концертима.

"Могу да будем корисна - то је смисао мог живота. А знам да смо корисни зато што и ја заједно са пријатељима из групе носим храну и знам тачно где одлази и каква је ситуација", каже Драгана Молес.

Група за помоћ угроженим Нишлијама, окупљена преко Фејсбук мреже, за четири године организовала је близу 50 хуманитарних акција.

"У том периоду активно смо збринули више од сто породица. Тренутно ажурирамо око 80 породица. У нашим акцијама учествују виђенији нишки уметници", каже Небојша Озимић, Група за помоћ угроженим Нишлијама.

Ови људи добре воље настоје да пробуде свест људи да њихово мало некоме значи много. А онда се, кажу, хуманост шири концентричним круговима.


#   хуманост   Драгана Молес   Небојша Озимић   хуманитарна акција   Помоћ угроженим Нишлијама
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима