Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Историја једног хора, историја једне песме: Белоруски медији о наступајућем гостовању хора "Бранко" у Минску

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Белоруски портал у врло емотивном тону је најавио учешће нишког хора НЦПД "Бранко" на Међународном фестивалу ,,Државни глас” у главном граду Белорусије

Историја једног хора, историја једне песме: Белоруски медији о наступајућем гостовању хора "Бранко" у Минску

Белоруски портал (obitel-minsk.ru) у врло емотивном тону је најавио учешће нишког хора НЦПД "Бранко" на Међународном фестивалу ,,Државни глас” у главном граду Белорусије, Минску, уз подсећање на историју хора, као и на историју композиције "И то је, то је све", за коју је снимљен видео спот, који обара све рекорде на друштвеним мрежама, када говоримо о тој врсти музике. У тексту се наводи изузетна повезаност и сарадња у духовном-црквеном и музичком смислу Ниша и Минска.

Уз детаљан преглед оснивања, почетке, као и осврт на историју НЦПД "Бранко", белоруски портал, пише и о композицији "И то је, то је све", за коју је музку написала мати Јулијанија (Денисова) монахиња манстира Свете Јелеисавете у Минску, а препев на српски језик је урадио протојереј Нишке епархије, Ненад Микић

Званичан видео спот снимљен је уз благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, у манастиру Св. Николе у Куршумлији и цркви Преображења Господњег у Пролом Бањи, поводом обележавања 850 година од подизања првих задужбина Св. Симеона Мироточивог у Куршумлији.

Поред нишког хора "Бранко" уз диригентску палицу госпође Саре Цинцаревић, на фестивалу ће наступити, хорови из Русије и земље домаћина.

Фестивал ће бити одржан 19. октобра у манастиру Свете Јелисавете у Минску.

Више на:

 http://obitel-minsk.ru/chitat/den-za-dnyom/2019/i-to-%D1%98e-to-%D1%98e-sve-istoriya-odnogo-xora-istoriya-odnoj-pesni


#   Ниш   историја   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Белорусија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима