Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена изложба слика Јелене Цветковић

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2019. Јужна Србија Инфо

Изложба слика под називом „Осећање света“, Jeleне Цветковић, отворена је јуче у Галерији Нишког културног центра,

Отворена изложба слика Јелене Цветковић

Јелена Цветковић рођена је у Нишу 1987 године, где је завршила гимназију „Светозар Марковић”. Године 2006. Је уписал Факултет Уметности у Нишу на одсеку сликарство, а 2011. 

Дипломирала је у класи проф. Ђура Радоњића. Тренутно је на докторским студијама на Факултету уметности и дизајна, Мегатренд Факултета у Београду, у класи професорке Тијане Фишић.

Осећање света

„У најновијем циклусу дела Jелена Цветковић одбацује фигурацију посвећујући се у потпуности истраживању нових, асоцијативних поетика у којој се предмети често своде на геометризиране површине испод којих се отварају светлосни имагинарни простори.

На њеним платнима се сучељавају слободни потези четке, са прецизним линијама, густа, пастуозна фактура са лазурним премазима, док истовремено кокетира са геометријским формама само у оној мери колико то њој одговара.
.Ослушкујући своја унутрашња стања Јелена Цветковић зрелим ликовним изразом креира властите визуелне опсервације сугеришући надреалне, флуидне просторе изграђући сопствено осећање живота и света.“

Коментара: 0


#   Ниш   Факултет уметности   изложба   Светозар Марковић   Јелена Цветковић   Нишки културни центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима