Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мултимедијално путешествије "Старим и новим светом"

rssBookmark and Share

Ниш 25.01.2017. Јужна Србија Инфо

Вечерас у Нишком културном центру у 19 сати, одржава се мултимедијална промоција остварења Боривоја Угриновића.

Мултимедијално путешествије "Старим и новим светом"

Мултимедијални пројекат „Путешествије старим и новим светом“, дугогодишњег новинара и публицисте Боривоја Угриновића, чини збирка путописа, приповедака и прича, у којима тематски и садржајно доминирају прошлост и садашњост, тајанствене легенде, мистични ликови, реконструисани историјски догађаји, неизвесни и драматични обрти. Тиме аутор, тематски и стилски, успева да уоквири сведочанства далеких времена, од заборава отргне усмену заоставштину, казивања и трагове о православним источницима, који полако нестају под налетом општег немара и незаинтересованости.

Најновија књига резултат је вишедеценијског трагања Боривоја Угриновића за непознатим и мистериозним, са снажним упориштем у нашој историји, вери и баштини. Реч је о романескној, документаристичкој, импресионистичкој и бајковитој прози, са основним циљем да се различити временски периоди омеђе националним простором и приближе читаоцима. У таквом путовођењу, између виђеног и измаштаног, остаће да сведоче његове приповетке, путописи и приче, често на самој граници доживљеног и имагинарног, као трајни резултат стваралачког немира и ауторске интиме.

На промоцији говоре: 

- Протојереј ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор Богословије у Нишу
- Ђорђе Јевтић, књижевник и публицист
- Проф др Милорад Филић, универзитетски професор
- Мирослав Бакрач, председник удружења „Чегар“ Ниш
- Ратко Стоиљковић, гл. и одг. уредник књижевног издања „Литерарни отисак“
- Аутор

Модератор промоције:
Велибор Петковић

Промоцију прати књижевно вече, приказивање видео филмова и аудио записа, наступ хора и инструменталиста.

 

Коментара: 0


#   Ниш   књига   промоција   мултимедијална изложба   Нишки културни центар   Велибор Петковић   књижевно вече   Боривоје Угриновић
@


 


[ Додај коментар ]