Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На хиљаде Московљана скандирало "Маршу на дрину" Војног оркестра Ниш (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 26.09.2014. Курир

Наступ Војног оркестра Ниш на међународном фестивалу војних оркестара у Москви поздравило је хиљаде људи. Московљани су на Црвеном тргу аплаузима и скандирањем поздравили извођење композиције „ Марш на Дрину“ и других српских родољубивих песама.

На хиљаде Московљана скандирало "Маршу на дрину" Војног оркестра Ниш (ВИДЕО)

Војни оркестар Ниш из састава Копнене војске, под диригентском палицом капетана Дејана Ђорђевића, наступио је на међународном војном музичком фестивалу „Спаска башња“, који се одржавао од 30. августа до 7. септембра на Црвеном тргу у Москви.

На фестивалу на којем је учествовало око 1500 музичара, као и других уметника, попут плесача, акробата и мајстора борилачких вештина, осим нашег оркестра и домаћина наступили су и ансамбли из Јерменије, Бугарске, Грчке, Ирске, Италије, Казахстана, Кине, Мексика, Турске и Швајцарске.

Наступ нишког војног оркестра, који свакодневно изводи композиције „Марш на Дрину”, композитора и првог војног диригента-капелника Станислава Биничког, „Александар Први”, композитора Фрање Покорног и „Милан Обреновић“, композитора Даворина Јенка, веома су биле запажене и пропраћен одушевљењем више хиљада посетилаца фестивала.

Након учешћа на међународном фестивалу поводом Дана храбрости у Софији и на отварању „Андрићграда“ у Вишеграду, ово је трећи међународни наступ Војног оркестра из Ниша у овој години.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


#   Ниш   Војни оркестар Ниш   Марш на Дрину   Милан Обреновић   Ана Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима