Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка уметничка школа и "Баухаус" у "Ноћи музеја"

rssBookmark and Share

Ниш 15.05.2019. Јужна Србија Инфо

Јединствен културни спектакл „Ноћ музеја“ одржаће се 18. 5. 2019. године више од 50 места у Србији. Основна тема и окосница овогодишње „Ноћи музеја“ биће слобода у најширем смислу – од уметничког изражавања до слободе мисли и кретања.

Нишка уметничка школа и "Баухаус" у "Ноћи музеја"

Уметничка школа из Ниша је у оквиру слободе изабрала револуционарни уметнички покрет Баухаус као тему свог представљања. Баухаус је одувек био синоним за слободу уметничког изражавања, авангардни дух и енергију, борбу против ускраћивања слободе. Ове године навршава се тачно 100 година од оснивања Баухауса, па је и то, поред осталог, мотивисало професоре и ученике школе да у том духу осмисле низ активности за „Ноћ музеја“.  

Сва четири одсека у школи припремила су разноврстан програм инспирисан мотивима Баухауса. Програм ће трајати четири сата, од 18.00 до 22.00.

Одсек дизајна графике представиће се креативним радионицама  Осликавање лица и Фото панел, у којима ће и посетиоци моћи активно да учествују. 

Прилику да кроз игру склапају и стварају моделе намештаја у Баухаус стилу имаће сви они који обиђу радионицу осмишљену на одсеку за дизајн ентеријера.

Сликарски одсек организоваће изложбу ученичких радова, а својеврсну премијеру у „Ноћи музеја“ имаће кратки анимирани филм „Загађење“, награђен на конкурсу за креативне и иновативне радове ученика средњих школа „Европски дневник“ у категорији мултимедијалних радова.

Текстилни одсек представиће хаљине инспирисане Баухаус модом и дизајном.

Али, ту није крај креативним идејама. Уметничка школа ће у оквиру „Ноћи музеја“ организовати и маскенбал у духу Баухауса за ученике и професоре, а сви треба да буду обучени у бело, црно, плаво, жуто или црвено. 

Хор школе ће извођењем популарних песама пратити целокупни програм, а чланови хора носиће кравате осликане мотивима Баухауса. 

 

 


#   Ниш   Ноћ музеја   Уметничка школа   Средња уметничка школа   Уметничка школа Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима