Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки џез фестивал трасира „Пут свиле“: Нишвил на Сајму уметности у Шангају

rssBookmark and Share

19.10.2015.

Нишвил се протеклог викенда представио на Сајму уметности у Шангају, а директор Благојевић је говорио на округлом столу директора фестивала и културних институција „Уметнички фестивали у земљама дуж Пута свиле“

Штанд Нишвила у Шангају
Штанд Нишвила у Шангају

Nišville jazz festival се протеклог викенда представио на Сајму уметности у Шангају - једном од највећих манифестација те врсте у Азији, па самим тим и у светским размерама. Директор Иван Благојевић који је, на позив Кинеске џез асоцијације, са осталим директорима европских јазз фестивала у двонедељеној посети Кини, напомиње да је Nišville једини представник Србије на овом Сајму.

- Фокус Сајма у Шангају је пре свега на представљању и размени уметника, па смо се у том сегменту трудили да посредством снимака са Нишвила, али и дискова које смо понели - представимо што већи број српксим музичара. Међутим, с обзиром на то да су туристи из Кине све присутнији у Европи, а поготово када је реч о културном туризму – трудили смо се да на нашем штанду не представљамо само Нишвил, већ и комплетну културну, па и туристичку понуду Србије, каже Благојевић.

Према његовим речима на Сајму су најзаступљенији представници Азије, Аустралије и Америке, а осим фестивала своје штандове имају и многе позоришне и оперске куће, балестке трупе, симфонијски оркестри, перкусионистички ансамбли...

Иван Благојевић на форуму у Шангају

Иначе, директор Нишвила је у склопу шангајског Сајма уметности говорио на Форуму – округлом столу директора фестивала и културних институција „Уметнички фестивали у земљама дуж Пута свиле“ , што је практично била нека врста оснивачке скупштине будућег Фестивала „Пут свиле“ (Силк Роад фестивал) чије је основна идеја да окупи музичаре дуж пута који је вековима био веза истока и запада.


#   Нишвил   Иван Благојевић   џез   Кина   Шангај
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима