Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки хор "Бранко" у Пољској

rssBookmark and Share

Ниш 17.05.2018. Јужна Србија Инфо

Нишка црквена певачка дружина Бранко је протеклог викенда боравила у Пољској у посети Пољској православној цркви и Музичком универзитету Фредерика Шопена у Варшави, где је одржала врло посећен и успешан концерт.

Нишки хор "Бранко" у Пољској

У недељу 13. маја текуће године, хор Бранко заједно са катедралним хором храма Свете Марије Магдалене из Варшаве у истоименом саборном храму Варшавске Митрополије узео је учешће на литургији  којом је началствовао Митрополит Варшаве и целе Пољске Сава. 

Увече, хор Бранко је у пуној Концертној сали Музичког универзитета Фредерика Шопена (UNIWERSYTET MUZYCZNY FRYDERYKA SHOPINA) у Варшави одржао концерт под насловом Српска хорска музика, у извођењу са још два пољска хора - Вокални ансамбл Музика церков.пл и Вокални ансамбл Хорске диригентуре Музичког универзитета Фредерик Шопен, под руковођењем двоје диригената, Саре Цинцаревић и Милоша Богића. Концерт је организован од стране Музичког универзитета Фредерик Шопен, а под патронатом Православног културног центра Светих Ћирила и Методија и Амбасаде Републике Србије у Пољској.

На програму сва три хора су била дела српских духовних и световних аутора чија извођења је публика пажљиво одслушала и веома топло примила захваливши се громогласним и дуготрајним аплаузом. Соло деонице врло упечатљиво извели су Маријана Радосављевић (сопран), Даница Гостовић Ћирић (алт), Андреј Цинцаревић (баритон), Лазар Лазаревић (баритон) и свештеник Владица Савић (тенор) испред хора Бранко као и Лукас Хајдучениа (баритон) испред хора Хорске диригентуре Музичког универзитета.
Тродневни боравак у Варшави употпуњен је срдачним и топлим пријемом при Амбасади Републике Србије у Варшави од стране српског амбасадора господина Николе Зуровца и конзула госпође Оливере Добричанин. 

У повратку хор је посетио велико нацистичко стратиште из Другог светског рата, Концентрациони логор Аушвиц, као и Кошице - град побратим са нашим градом Нишом, где је остварен контакт са госпођом Евом Декановском, почасним конзулом Републике Србије у Словачкој.

 


#   Ниш   Јана Радосављевић   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Пољска   Хор Бранко
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима