Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од Града, 15 нових инструмената за нишки Симфонијски оркестар

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2024. Јужна Србија Инфо

Град Ниш је пружио подршку музичарима Симфонијског оркестра Ниш, обезбедивши им 15 нових инструмената - 8 гудачких и 7 дувачких.

Од Града, 15 нових инструмената за нишки Симфонијски оркестар

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, лично је обишла музичаре и послушала их, а затим се договорила са њима да се до краја године оркестар комплетно опреми. Она је најавила да ће Град допунити недостајуће инструменте.

Директорка оркестра, Татјана Величковић Минчић, изразила је задовољство историјским моментом за њих. Од обезбеђених инструмената издвојила је четири виолине, две виоле и два виолончела, као и два комплета кларинета, једну хорну, једну флауту и једну обоу.

Станислава Алађозовски, прва виолина и концертмајсторка, изразила је задовољство добијеним, наглашавајући значај нових инструмената и олакшање за музичаре који сада не морају носити своје инструменте на гађање.

Диригент, господин Зоран Станисављевић, истакао је задовољство музичара, наглашавајући значај добијених инструмената за њихов рад, али и изразивши потребу за новом музичком двораном, што би додатно унапредило њихове могућности и услове рада.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Симфонијски оркестар   Инструменти   Музички инструменти
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима