Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Понос Ниша Хор "Бранко" и Немања Радуловић на БЕМУС-у

rssBookmark and Share

Ниш 01.11.2021. Розана Саздић, Јужна Србија Инфо

Београдскe музичкe свечаности почеле су 1. новембра концертом Београдске филхармоније којом ће дириговати Марко Паризото, еминентни канадски диригент. 53. БЕМУС је свечано отворен у 20 часова у Коларчевој задужбин у Београду, а публика је имати прилику да ужива у ексклузивном наступу светски познатог виолинисте Немање Радуловића, рођеног Нишлије.

Фото: Вања Кесер - Лукас Ротер, Дојче Грамофон
Фото: Вања Кесер - Лукас Ротер, Дојче Грамофон

"Београдске музичке свечаности" најстарији су и најзначајнији музички фестивал у Србији и сигурно један од најпрепознатљивијих фестивала уметничке музике у Југоисточној Европи.

У складу са репутацијом фестивала да представља националне уметнике, али и најпознатије светске ансамбле и солисте, 53. БЕМУС ће у периоду од 1. до 14. новембра угостити чувеног баритона Томаса Хемпсона, виолончелисту Дениса Шаповалова, пијанисту Александра Маџара, као и Црквену певачку дружину ''Бранко'' из Ниша под диригентским вођством Саре Цинцаревић, који ће наступити 6. новембра у крипти Храма Светог Саве.

 


#   Ниш   Немања Радуловић   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Храм Светог Саве   класична музика   Сара Цинцаревић   БЕМУС Београд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима