Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Премијера алексиначке "Мушице"

rssBookmark and Share

Алексинац 11.06.2014. Блиц, Алексинац.Нет

Ансамбл представе "Мушица", по тексту Анђела Руцантеа и у продукцији алексиначког Центра за културу и уметност, одиграо је 9. јуна на камерној сцени у Алексинцу премијеру ове ренесансне комедије.
Ф: Миладиновић

Ф: Миладиновић
Ф: Миладиновић

Са премијере представе "Мушица"

Представу је режирао познати мајстор сценског покрета, Ивица Клеменц, иначе професор на новосадској Академији уметности.

Поред алексиначких глумаца, Данице Алексић, Мише Поповића и Милоша Паовића, један од главних ликова тумачи првак Лесковачког позоришта, Предраг Пепи Смиљковић, познат по улогама које је до сада тумачио у 10 ТВ серија и неколико филмова.

Према речима директора Центра за културу, Борислава Јовановића, комедија "Мушица", поред основног задатка да буде квалитетан позоришни догађај, има за циљ да у потпуности поврати средства која су у њу уложена.

- Желели смо да у ова тешка времена направимо позоришну представу, која ће сваки уложени динар у њу вратити кроз њену експлоатацију у буџет намењен позоришним активностима. Добар маркетиншки приступ пласману представе, затим одлука да у њој игра популарни глумац Предраг Пепи Смиљковић, као и избор разигране комедије која се може извести у сваком простору, од класичне позоришне сале до амфитеатра или трга, довели су до тога да већ пре пемијере много културних центара и позоришта прихвате њено гостовање - каже Јовановић.


Ансамбл представе "Мушица"

Иначе, планирано је двадесет извођења "Мушице" до краја 2014. године, а у алексиначком Центру за културу се надају да ће представа живети неколико сезона.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   Милош Паовић   представа   Предраг Смиљковић     Даница Алексић   Миша Поповић   Борислав Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима