Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Приче" Милана Мађарева

rssBookmark and Share

Ниш 08.05.2018. Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар Вас приређује разговор о књизи ПРИЧЕ Милана Мађарева,у уторак, 8. маја 2018, у 19 сати у Малој сали НКЦ-а.

"Приче" Милана Мађарева

О књизи ће говорити др Милутин Ђуричковић, Велибор Петковић и аутор.

Др Милан Мађарев (1962) домаћој културној јавности је познат као позоришни редитељ и драматург, аутор књига "Креативна драма у Шкозоришту" и "Театар покрета Јожефа Нађа". Писао је о позоришту за Други и Трећи програм Радио Београда, ТВ Београд, "Данас", "Глас јавности", "Лудус", веб-сајт Б92, као и за часописе "Сцена", "Позориште" и др. Пише кратке приче и објављује их у домаћим књижевним часописима. Књига "Приче" објављена је 2017. године у издању Народне библиотеке Нови Бечеј и Банатског културног центра.

Сво то причање о детињству, о дечаштву, првим годинама пубертетских искушења, сво то причање о одрастању, Мађарев ће приповедачки населити митологемама седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, инкорпорирајући у приповедну структуру препознатљиве стрипове, књиге, музичке групе, филмове, сва она културолошка препознатљива места на којима су се васпитавале, сазнавале и формирале генерације тог времена, дајући својим причама неку врсту особене дражи... (Фрања Петриновић, рецензент)


#   Ниш   књижевност   Нишки културни центар   Велибор Петковић   музичке групе   Приче књига   Милан Мађарев
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима