Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријемом и доделом награда глумцима, завршени 55. "Филмски сусрети"

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2020. Јужна Србија Инфо

У четвртак је организован пријем за глумце у Градској кући. Доделом награда, завршени су 55. "Филмски сусрети"

Пријемом и доделом награда глумцима, завршени 55. "Филмски сусрети"

Глумце и госте је поздравила градоначелница Ниша, Драгана Сотировски.

Награђени глумци поклонили су се публици и у „Синеплексу“, а овогодишњи „Филмски сусрети“ остаће упамћени као манифестација очуване традиције која је оджана у време корона вируса, под побеним околностима и ван Летње позорнице у тврђави.

Гран При „Наиса“ за најбоље глумачко остварење на фестивалу припало је Филипу Ђурићу за улогу у филму „ Мој јутарњи смех“ редитеља Марка Ђорђевића.

Добитник „Царице Теодоре“ је глумица Ивана Вуковић за улогу у филму „Мој јутарњи смех“, а „Цара Константина“ из Ниша носи глумац Владимир Гвојић за улогу у филму „А.С.(25)“ редитељке Милене Грујић.

Повеља за изузетну женску улогу додељена је Ањи Павићевић за глумачко остварење у филму „Име народа“ редитеља Дарка Бајићи, а повељу за изузетну мушку улогу припала је Војину Ћетковићу за улогу у филму „Груди“ редитељке Марије Перовић.

Глумица Нина Јанковић одиграла је најуспешније епизодне улоге у филмовима „Реална прича“ редитеља Гордана Кичића и филму „Војна академија 5“ редитеља Дејана Зечевића.

Најбољи епизодиста је глумац Андрија Кузмановић за остварену улогу у филму „Име народа“, а награда за дебитантску улогу припала је Мири Јањетовић за улогу у филму „Асиметрија“ редитељке Маше Нешковић.

Најбољи страни глумац фестивала је Горан Богдан за ролу у филму „Отац“ редитеља Срдана Голубовића.


#   Ниш   Драгана Сотировски   глумци   филм   Филмски сусрети   Филмски сусрети 20
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима